Президент Володимир Зеленський вірить у можливість повномасштабної війни з Росією. На його думку, небезпеку ситуації розуміє і президент США Джо Байден.

Про це він заявив в інтерв'ю Стівену Сакуру на Ялтинській конференції (YES).

Інтерв'юер нагадав про нарощування військової присутності Росії біля кордонів України, в Чорному морі та запитав, чи вірить Зеленський у можливість повноцінної війни з Росією.

«Вважаю, може бути. Так і є. Мені здається, 2014-й рік був кроком вперед із боку Росії. І потім, слава Богу, завдяки українцям, кроком назад. Їх (росіян, - ред.) зупинили», – відповів президент.

На думку Зеленського, потенціал у цій темі є. Якщо серйозна ескалація трапиться, то це буде найбільшою помилкою Росії, після якої «ніколи не буде існувати сусідства РФ, України і Білорусі», каже президент.

На уточнююче запитання, чи розуміє Байден небезпеку і вразливість ситуації, Зеленський відповів: «Думаю, розуміє». Він додав, що багато говорив із президентом США у Вашингтоні про питання безпеки України, ситуацію на Донбасі та в тимчасово окупованому Криму.

«Питання флоту і протиповітряної оборони – президент Байден акцептував, що буде підтримувати ці українські пропозиції. Для нас це був дуже важливий сигнал. Подивимося, як буде в реальності – не на словах, а на ділі», – сказав Зеленський.

Нагадуємо, що 31 серпня Зеленський прилетів до США, де провів низку зустрічей, зокрема з президентом США Джо Байденом, після якої лідери опублікували спільну декларацію про стратегічне партнерство.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ