Закон України «Про основи національного спротиву» увійшов в дію з 1-го січня 2022-го року. Згідно з ним, провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони ЗСУ. Першим їхнім командувачем став досвідчений бойовий генерал Юрій Галушкін.

Указ президента про призначення генерала Галушкіна на нову посаду було опубліковано сьогодні, 1-го січня 2022-го року. Зауважимо, що Сили територіальної оборони ЗСУ є резервним компонентом кадрових збройних сил, і мають масово застосовуватись перш за все у випадку масштабного російського вторгнення. 

Додамо. що інформація про ймовірну  масштабну атаку московських військ на територію України активно обговорювали упродовж минулого року. 

Нагадаємо, як заявив в прямому етері проєкту "Говорить Великий Львів" на телеканалі НТА кіборг та керівник Будинку Воїна у Львові Олег Височанський, війська територіальної оборони наразі не готові до того, щоб давати відсіч «мігрантам Лукашенка», якщо раптом почнеться їхній прорив на територію України.

 

Що відомо про нового командувача? 

У 2001-2002 роках Юрій Галушкін був учасником міжнародної миротворчої операції в Косові (Союзна Республіка Югославія).

З 2014 року брав участь у складі сил та засобів, які залучаються до Антитерористичної операції (Операції об’єднаних сил) на території Донецької та Луганської областей.

З червня 2014 року до січня 2015-го виконував обов’язки командувача Високомобільних десантних військ, які на той час входили до складу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Після того як Високомобільні десантні війська стали окремим родом військ ЗСУ, Юрій Галушкін був призначений заступником командувача.

З грудня 2019 року він проходив службу на посаді головного інспектора Міністерства оборони України, а з середини 2020 року – заступника головного інспектора.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі бригадний генерал Юрій Галушкін нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів.

ІА "Вголос": НОВИНИ