Володимиру Зеленському довелося «загнати президента США Джо Байдена в кут» на прийомі у Глазго, щоб обговорити нове напруження у стосунках з Росією.

 Про це повідомляє ВВС з посиланням на британську газету Daily Mail

І Зеленський, і Байден беруть участь у кліматичному саміті в Шотландії, де світові лідери намагаються погодити спільні кроки, аби запобігти змінам у кліматі.

Хоча розмова із Зеленським у розкладі двосторонніх зустрічей президента США на саміті не планувалася, президенту України «вдалося провести кілька хвилин» із Джо Байденом на прийомі, який давав син королеви Єлизавети ІІ, принц Чарльз.

Зеленський скористався нагодою, аби обговорити з ним конфлікт на Донбасі і нове скупчення російських військ біля кордону з Україною, яке знову викликало занепокоєння щодо намірів Москви в регіоні.

«Вашингтон був важливим союзником Києва відтоді, як Росія анексувала Крим у 2014 році, що спричинило конфлікт між українськими військами та сепаратистами», - зазначає газета.

Саме тому супутникове фото, на якому видно скупчення сухопутних військ Росії на північній околиці міста Єльня, викликало занепокоєння в Пентагоні. 

Втім, Daily Mail визнає, що подібні нарощування військової присутності відбувалися й раніше, до поновлення гарячої фази конфлікту вони поки що не призводили.

Газета також розповідає, що високопосадовець з адміністрації США підтвердив факт розмови Зеленського і Байдена.

«Я можу підтвердити, що вони говорили на прийомі вчора ввечері, і президент Байден підтвердив нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», - цитує чиновника DailyMail.

ІА "Вголос": НОВИНИ