Президент Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі, який прибув з триденним візитом до України.

Про це повідомляє сайт президента.

Як зазначається, Зеленський висловив подяку за послідовну й чітку позицію Грузії з підтримки територіальної цілісності України і запевнив і подальшій підтримці братнього грузинського народу у відстоюванні суверенітету Грузії.

Український президент також високо оцінив потужну підтримку з боку Грузії ініціативи «Кримська платформа» і висловив вдячність Гарібашвілі за особисту участь у інавгураційному саміті цього нового формату з деокупації півострова.

Зеленський та Гарібашвілі також відзначили високу динаміку українсько-грузинського діалогу щодо поглиблення стратегічного партнерства між країнами і домовились провести перше засідання Стратегічної ради високого рівня.

Окремою темою зустрічі була безпека регіону Чорного моря: сторони обговорили посилення співпраці у протидії викликам у сфері безпеки в Чорному морі.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський провів зустріч з Меркель, де обговорив питання стабільності на Донбасі, енергетичної незалежності України та Кримську платформу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ