Хоча на зовнішній арені Президентові Володимирові Зеленському вдалося зберегти міжнародну підтримку нашої держави на належному рівні, та українці так і не зрозуміли, у чому полягає його миротворчий план, попри накреслені «червоні лінії».

Про це «Вголосу» розповів кандидат політичних наук Ігор Петренко.

«Зеленський не продемонстрував системного бачення припинення війни з Росією, не показав стратегію управління конфліктом і подальший план відносин з агресором», - уточнив він.

І додав: «Щодо команди Зеленського, вона вже де-факто сформована, проте є питання до підбору кадрів та загалом її ефективності, - зазначив Петренко. -  Адже Зеленський поки не зміг знайти фахову людину на посаду прем’єра чи міністрів, які б мали конкретну стратегію виходу з кризи і план її подолання.  Хоча й ті залякування, що гривня буде по 50 за долар і взагалі все у країні розвалиться, бо Зеленський нічого не вміє і не знає, – не стали реальністю».

Загалом же провалу, за словами політолога, немає, як і немає серйозних яскравих здобутків.

«Тому на наступний рік Президентства Зеленському варто було би чітко сформувати свій план перебування на цій посаді і розставити правильні пріоритети, аби покращити життя українців. Якщо ні – отримає удар і третій рік буде для нього ще складнішим. Тому зараз, поки шостий Президент має ще серйозну підтримку виборців, може проводити навіть дуже різкі реформи», - резюмував експерт.

Більше читайте тут: «Слуга народу» чи «лялька олігархів»: чим за рік відзначився Зеленський».

ІА "Вголос": НОВИНИ