Сьогодні, 9-го березня, на сесії Львівської міської ради депутати надали Православній церкві України земельну ділянку під будівництво катедрального собору на проспекті Червоної Калини, 89. Ухвалу підтримали 52 депутати. Про це пише сайт мерії.

Ще в липні минулого року «Вголос» писав про те, що у статуті релігійної організації  «Релігійна громада Української Православної Церкви Сихівського району м. Львова» було внесено зміни.

Колишня церква московського патріархату у Львові на Сихові почала називатися «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова».

Відтак на сесії депутати мерії узаконили і землю, на якій розташована церква і тепер  буде будуватися новий собор.

Колишня церква була московського патріархату. На цій території була дискусія між двома релігійними громадами – московського патріархату і Православної церкви України.

У липні торік церква московського патріархату у Львові на Сихові перейменували на «Релігійну громаду Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова».

Отож сесія прийняла ухвалу про надання РО «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Свято-Преображенського кафедрального собору у Сихівському районі міста Львова» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на проспекті Червоної Калини, 89.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати надали Православній церкві України земельну ділянку під будівництво катедрального собору на проспекті Червоної Калини, 89. Ухвалу підтримали 52 депутати.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/religion/295582-zemliu-pid-samobudom-moskovskoho-patriarkhatu-u-lvovi-viddaly-pravoslavnii-tserkvi-ukrainyСьогодні на сесії Львівської міської ради депутати надали Православній церкві України земельну ділянку під будівництво катедрального собору на проспекті Червоної Калини, 89. Ухвалу підтримали 52 депутати.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/religion/295582-zemliu-pid-samobudom-moskovskoho-patriarkhatu-u-lvovi-viddaly-pravoslavnii-tserkvi-ukrainy

ІА "Вголос": НОВИНИ