Олімпійський чемпіон Токіо, депутат Верховної Ради Жан Беленюк вважає, що у складі української делегації на Олімпійських іграх було забагато чиновників і збирається порушити це питання у Верховній Раді.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

«Я вже відповідні запити відправив до Мінспорту, щоб з’ясувати, яким чином так вийшло і чому спортсмени були поставлені в такі рамки. І сподіваюся, що і запит з приводу членів делегації і їхнього функціоналу там безпосередньо на іграх, чим вони займалися безпосередньо, які вони функціональні навантаження за собою несли. Тому ми будемо розбиратися на базі нашого комітету. І, зрештою, я як представник безпосередньо сфери спорту, як людина, яка безпосередньо змагалася на цих Олімпійських іграх, спілкувалася з нашими спортсменами, буду відстоювати в першу чергу їх», – заявив він.

Беленюк навів приклад керівника Федерації греко-римської боротьби Олега Сазонова, який відмовився їхати на Олімпіаду для того, щоб спортсмени мали більше тренерів, масажистів та лікарів.

У свою чергу, за словами міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, «зайвих» чиновників на Олімпіаді не було.

«На Олімпійських іграх було 28 людей, які обслуговували збірну. 14 людей було в першій черзі, потім вони від'їжджали в Україну, і далі 14-15 людей працювали на нашу збірну», – зазначив він.

Нагадаємо, українська легкоатлетка Марина Килипко емоційно прокоментувала результати змагання, поскаржившись на відсутність тренера. У фіналі змагань зі стрибків з жердиною на Олімпійських іграх в Токіо спортсменка взяла 5-е місце.

За її словами, така ситуація не одинична і стосується не тільки її: брак тренерів відчували й інші учасники української збріної на Олімпійських Ігор у Токіо. 

ІА "Вголос": НОВИНИ