Наразі адміністрація театру проводить внутрішню службову перевірку і зʼясовує мотиви та обставини вчинку артистів.

Про це повідомили на сторінці в Facebook.

Скандал навколо Львівської опери отримав продовження. Стало відомо, що одна з солістів – Юлія Михаліха-Рома – повернулася з-за кордону в Україну, а двоє її колег-чоловіків – ні.

Напередодні в театрі відбулися збори балетної трупи, де обговорювали, зокрема, і обурливий вчинок провідного соліста балету Андрія Михаліха та артиста Богдана Ключника. 

“Обговорили ситуацію, що набула медійного розголосу, – із артистами, які не повернулися з гастролей. Для ЗМІ, що активно цікавляться цим інцидентом, наголошуємо: станом на сьогодні артистка балету Юлія Михаліха-Рома повернулася до роботи в театрі”, – йдеться в дописі.

Громадськість запевнили, що відповідно до чинного трудового законодавства адміністрацією театру проводиться внутрішня службова перевірка щодо чоловіків, які залишилися за кордоном.

Зараз зʼясовуються “мотиви та обставини вчинку” Андрія Михаліха та Богдана Ключника.

Нагадаємо, артисти-втікачі в онлайн-режимі поставили до відома колег, що не планують повертатися до них у Львів. Театр цю інформацію не оприлюднював, тож про нього українці дізналися від журналістів із посиланням на джерела в театральній спільноті.

ІА "Вголос": НОВИНИ