27-річна Христина Тишкун розповіла, чому обрала досить відверту сукню під час візиту разом з колишнім заступником голови МОН Ігорем Гарбаруком у міську раду Львова.

Так, за її словами, вона не є державним службовцем та працівником Міністерства освіти.

Про це жінка розповіла в ефірі програми «Сніданок з 1+1», пише ТСН.

«Хочу одразу розставити крапки над і. Я не є держслужбовцем, я - не працівник Міністерства освіти і не державний службовець. До Львова я їхала не на офіційний візит і ніколи не була помічницею заступника міністра. Ми з Ігорем Миколайовичем працювали над спільним проєктом, він був головним ідеологом цього проєкту і куратором. Я була пов'язана з цим проєктом з боку медійності і комунікації, а не як його працівник», - зазначила Христина.

Тишкун також розповіла, що поїздка у Львів була її ініціативою, оскільки вона сама з цього міста.

«Я сама зі Львова, і напередодні католицького Різдва я хотіла провести час із друзями. Ігор Миколайович поїхав на зустріч. Я не брала участь у жодних перемовинах. Скажу чесно, хотіла подивитися на Андрія Івановича (міського голову Львова - Ред.), він мені завжди імпонував, він мені цікавий як особистість, як професіонал своєї справи. Хотіла познайомитися і зробила фото», - розповіла Христина.

Водночас жінка додала, що все ж вважає, що її сукня є провокативна. 

«Я хочу боротися з тим, з чим борються зараз жінки. Я називаю свою сукню протестом. Мене зачіпає з точки зору гендерної нерівності і проявів сексизму, з яким я стикаюся постійно. Мене оцінюють по моєму зовнішньому вигляду», - підсумувала Христина.

Крім того, Тишкун зізналась, що через інцидент вона отримала хвилю хейту та критики.

«Я просто одягла сукню», - розповіла Христина.

Нагадаємо, заступник міністра освіти Ігор Гарбарук прибув до Львова з робочим візитом у супроводі своєї помічниці Христини Тишкун. Вбрання останньої, яке вона вдягла для участі в офіційних заходах, викликало шквал обурення у соціальних мережах.

Все почалось з фото, на якому сама фігурантка скандалу позує для камер у Ратуші, разом з міським головою Андрієм Садовим та його першим заступником Андрієм Москаленком. Незабаром саме фото пані Тишкун видалила, а свій обліковий запис в соцмережі Instagram, куди й виклала скандальне фото, вона закрила. 

ІА "Вголос": НОВИНИ