Науковець Карен Герні у своїй книзі «Mind The Gap», розповіла про головні міфи про секс, які руйнують стосунки.

Своїми дослідженнями Карен поділилася з виданням Daily Mail.

У чоловіків лібідо вище, ніж у жінок

За словами Карен, у суспільстві існує думка, що чоловіки хочуть сексу частіше, ніж жінки. Але насправді це зовсім не так.

Дослідження показали, що, запитуючи жінок, які перебувають у тривалих стосунках, як часто вони відчувають сексуальне бажання, «несподівано» більшість відповіли щось між «ніколи» і «один або два рази на місяць».

Однак, на думку Карен, бажання залежить від середовища, в якому ми перебуваємо. Тому ви можете не відчувати бажання прямо тут, прямо зараз, але з іншою людиною або в іншому місці, ви могли б змінити свою думку. Або з тією ж людиною, у тому ж місці, але наступного тижня, ви могли б відчути бажання.

«Якщо ви відправите цих жінок у віддалений рай і позбавите їх щоденного стресу, вони можуть почати бажати сексу кілька разів на день», – переконана експертка.

Чоловіки частіше отримують задоволення від сексу, ніж жінки

Більшість вважає, що не всі жінки здатні отримати задоволення від сексу. Це підтверджує і статистика, яка свідчить, що чоловіки досягають оргазму в 95%, тоді жінки лише в 65%.

На думку Карен, це пов'язано з тим, що для жінок на першому місці в досягненні оргазму стоїть мастурбація, на другому – партнер, який використовує свої руки для стимуляції клітора, на третьому – оральний секс, і лише на четвертому – вагінальний секс.

«Жінки, які звертаються до мене, часто стурбовані тим, що не можуть відчувати оргазм. Щойно ми починаємо говорити, нерідко виявляється, що у них справді є оргазм, тільки не від проникного вагінального сексу», – говорить фахівчиня.

Вона додає, що для жінки сподіватися на оргазм тільки від вагінального сексу – однаково, що чекати оргазму в чоловіка, не торкаючись його члена.

Чоловіки частіше є ініціаторами в сексі

Експертка зазначає, що останнім часом жінки в стосунках з чоловіками стають ініціаторками сексу приблизно так само часто.

Крім того, за словами Карен, дослідження показують, що жінки схильні ініціювати секс більш прямо, кажучи: «Я відчуваю себе збудженою, давай займемося сексом», а не починають цілувати партнера в надії, що він зрозуміє натяк.

Сексом треба займатися часто

«Один із моїх улюблених міфів про секс полягає в тому, що ми повинні займатися сексом тричі на тиждень», – говорить Карен.

За її словами, за останні кілька років частота, з якою люди займаються сексом, знизилася:

"У середньому людина займається сексом трохи рідше, ніж один раз на тиждень або приблизно тричі на місяць (для жінок віком 35 – 44 років – двічі на місяць). Не панікуйте, якщо ви займаєтеся сексом значно рідше, ніж два або три рази на місяць".

ІА "Вголос": НОВИНИ