Саме такої думки дотримуються автори нового дослідження. Вони також вважають, що люди, які жують жувальні гумки, частіше їдять солодку висококалорійну їжу, повідомляє The Daily Mail.

Це трапляється тому, що хімікат, відповідальний за м`ятний присмак гумки, змінює смакові відчуття, роблячи їжу більш солоною та неприємною на смак.

«Це те саме, коли ви почистили зуби і після цього п'єте апельсиновий сік. Смак неприємний», - каже співавтор дослідження та кандидат наук у галузі харчування Університету Огайо Крістін Свобода.

Дослідники також виявили, що ті, хто жує гумку, справді їдять менше, однак це не призводить до вживання меншої кількості калорій.

За словами науковця, ментол у деякій взаємодії із поживними речовинами овочей і фруктів створює гіркий смак, що робить здорову їжу непривабливою.

Джерело: Українська правда 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ