[media=159903,159904,159905] 

Про це повідомляє портал Событие.

«Декількома годинами раніше ми повідомили, що у місцевому річпорту, розташованому на вулиці Портовій, 2, тоне баржа з краном. Як виявилося, затоплення конструкції, мабуть, найменша з бід. Зв'язавшись з директором ВАТ «Дніпродзержинський річковий порт» Сергієм Бурханом, ми з’ясували, що в результаті події в річку Дніпро потрапило приблизно300 тонн мазуту. Пляма розтягнулася по водній гладі вниз за течією річки до «Демосу», - йдеться в публікації.

Журналісти сайту повідомляють, що про аварійний стан конструкції повідомляли керівництво ТОВ «Дніпродзержинський термінал» та ТОВ «Міжнародна транспортно-експедиційна компанія Інтер Транс Сервіс». Підприємство-власник конструкції, за інформацією журналістів, з донецькими коренями.

«Ще восени 2016 року річпорт міста Кам’янське попереджав керівництво вищевказаного підприємства про необхідність капітального докового ремонту конструкції, чого зроблено не було. Вже тоді говорилося про те, що міжнавігаційний період 2016-2017 р. в надводному стані корпус понтона крана не переживе», - пише сайт.

Протікання понтону кранової установки було виявлене у серпні 2016-го. Сам кран КПЛ-77 виведений з експлуатації в 2006 році, а його планові ремонти не проводились з 2003 року.

Водночас, департаменти місцевої міськради і екстрені служби поки мовчать.

ІА "Вголос": НОВИНИ