Павло Клімкін, колишній міністр закордонних справ України, вважає, що Україні потрібно зміцнювати кордони з Білоруссю. Таку позицію, на його думку, потрібно було сформувати ще раніше, адже Білорусь не вперше виступає інструментом Росії.

Про це він розповів на “Говорить Великий Львів” під час прямого етеру на NTA.

На думку ексміністра закордонних справ України, колапс на кордоні Білорусі з біженцями – це спланована операція під керівництвом Кремля, а Білорусь – лише виконавець. Метою Путіна в цьому випадку є знайти нові важелі впливу на Європу та вернути Білорусь на арену європейської політики.

«Путін непостачанням газу душить і сушить Європу. Росія виробляє, але не постачає газ європейцям, наповнює тільки німецькі сховища. Ситуація з біженцями в Польщі – це класична КГБ-істська операція, яка має на меті створити ще одну кризу – міграційну. Для багатьох європейців – це як травма з 2015-16 років. За деякими даними, наплив мігрантів з того час складає до 2-х мільйонів людей”, – пояснює Павло Клімкін.

Він також стверджує, що Лукашенко в цій ситуації – лише інструмент в руках Путіна, якому також вигідно, щоб Білорусь знову стала європейським “гравцем”.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ