У День пам'яті жертв Голодомору, 28 листопада, в центрі Дніпра активісти від «Пласту» продемонстрували страви, якими харчувалися українці в ті часи. Вони повинні були їсти їх, щоб вижити.

Про це повідомляє «Радіо свобода».

Активісти у рамках акції «Їдло 1932-1932» створили інсталяцію стола, на якому були страви, які готували та їли українці під час Голодомору.

Серед даних страв були млинці з картопляного лушпиння, качанів кукурудзи, кормового буряка та ріпака. Також «пластуни» приготували млинці з перетертої кори дерев.

Всі охочі, які прийшли на акцію, змоги їх безкоштовно спробувати.

Співорганізаторка акції зазначила, що рецепти страв, які були на столах, активісти брали зі спогадів свідків Голодомору.

[media=79838,79841]

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ