Львівські дигери показали цікаве підземелля у схилах Високого замку.

Львівські дигери з сайту RZDS дослідили старі ворота що ведуть кудись у глиб Високого Замку. Пропонуємо переглянути неймовірні фото та відео:

Дослідники знайшли підземелля. Це старі ворота, що ведуть у глиб знаходяться на вулиці Опришківській, і давно наглухо замкнені.

«Зачинені двері ведуть у велику залу з арочним склепінням. Вона побудована з тесаного каменю та червоної цегли. При вході до зали є ще одні ворота та глибока яма. Тут потрібно бути обережним щоб не провалитися. Висота стелі орієнтовно сім метрів. Довжина головної кімнати десь п’ятдесят метрів. Конструкція, спосіб побудови та атмосфера всередині дуже нагадує винні погреби на Закарпатті», - аналізують дослідники.

«Сюди взимку завозили лід а потім цілий рік там зберігали продукцію що швидко псується. Потім тут встановили сучасні холодильні агрегати і перетворили їх на промислові морозильні камери. А далі Союз розпався і все закинули», — розповідають дослідники.

Також вдалося знайти карти і позначення старовинних територій:

«З головної кімнати є проходи в кілька бокових. На стінах збереглися старі ковані завіси та ізолятори електропроводки. Бокові кімнати мають приблизно таку ж площу як і головна та закінчуються тупиками. Деколи видно замуровані проходи з кімнати в кімнату», - розповідають про побачене юнаки.

«В одній з кімнат ми знайшли залишки старих дерев’яних бочок. Значить тут щось зберігали, планування приміщень дуже нагадує склад. Поруч були дивні радіатори підвішені аж під стелею. Подібне розташування використовується в промислових холодильних камерах. Холодне повітря опускається вниз та охолоджує продукцію що на землі. Скажу чесно, тут і без них доволі холодно. Поки фотографувалися ми добряче замерзли», - передають свої враження дигери.

Читайте також сьогодні:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ