Через вчорашній масований ракетний удар росіян по Україні частина Львівської області знову знеструмлена.

 Про це повідомляє начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Так, сирени один раз сповіщали про повітряну тривогу – 5 грудня о 13:40. Небезпека тривала понад 2 години – через загрозу ракетних ударів з літаків дальньої авіації зі східного напрямку та з кораблів з акваторії Чорного моря. Ворог здійснив восьмий масований ракетний удар по території нашої держави. Львівщина не зазнала ударів.

Під час повітряної тривоги ворог не завдав ударів по території нашої області, але постраждали інші області та об'єкти критичної інфраструктури у їхніх межах. Оскільки в Україні є одна енергосистема, щоб збалансувати її роботу, на території нашої області, як і в інших областях, будуть застосовувати графіки аварійних відключень електроенергії. Це вимушений крок, щоб без живлення не залишилася вся країна. 

«Енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію, тому у нашій області залишається чинним  погодинних відключень електроенергії. Але запровадили дві черги цього графіка. Зверніть увагу на білі клітинки у графіку: якщо раніше була ймовірність, що у ці години буде відключення електроенергії, то тепер вона вища», - повідомив він. 

Нові графіки оприлюднять на сайті Львівобленерго.

Номери кол-центру обленерго:

0 800 30 15 68

067 333 15 68

050 460 15 68

093 170 15 68

Читайте також у «Вголосі»: чому росіяни бояться слова «українець». 

ІА "Вголос": НОВИНИ