Понад 26 тисяч майбутніх абітурієнтів зареєструвалося до участі у ЗНО у Львівській області.

Про це «Вголосу» повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, вчора на Львівщині завершили реєстрацію випускників, які мають намір цього року взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Усі 26 тисяч абітурієнтів – мешканці Львівської області. Проте є кілька і переселенців.

Лариса Середяк нагадала, що реєстрація на ЗНО розпочалася 1 лютого. То ж усі випускники, які встигли зареєструватися до 24 лютого, тобто до повномасштабного вторгнення росії в Україну, можуть не переживати – вони вже є в базі.

«Наша програма дає змогу побачити дані усіх, хто зареєструвався. До нас зверталися директори шкіл, де навчаються діти-переселенці, то ми їм надавали всю інформацію, аж до  паролів до їхніх акаунтів», - каже вона.

Також вона повідомила, що на сайті освіти оприлюднено демонстраційний варіант мультесту з ЗНО. А наступного тижня стане доступною інтерактивна версія тесту, де діти зможуть ознайомитися як воно працює.

Що стосується пробного тестування, то, за словами Лариси Середяк, воно буде цього року безкоштовним. А кошти, які батьки заплатили, їм повернуть.

«До мене надійшло понад дві тисячі звернень, в яких просять повернути кошти за пробне тестування, яке не відбулося. Кошти ми повернемо. Але тоді, коли Кабмін внесе зміни до своєї постанови», - пояснила вона.

Водночас на Львівщині зараз збирають інформацію про навчальні заклади, в яких проведуть тестування. Щодо вимог: має бути хороший інтернет та комп’ютери.

«Нам треба три аудиторії в одній школі для проведення тестування», - пояснила Лариса Середяк.

А якщо в цій школі мешкають переселенці, то їх на час тестування не виселятимуть: вони проведенню ЗНО не завадять.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», цього року абітурієнти складатимуть мультитест з української мови, математики та історії України.

ІА "Вголос": НОВИНИ