26 тисяч осіб у Львівській області зареєструвалися на зовнішнє незалежне оцінювання.

Про це сьогодні, 16 травня, повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, цього року традиційне ЗНО з кількох предметів замінили на єдиний мультитест. Він поєднує питання з української мови, математики та  історії України.

Щоби взяти участь у ЗНО, абітурієнт повинен до 19 травня отримати на свій телефон смску з кодом доступу до своєї сторінки.

З 20 травня до 8 червня треба зайти на свою сторінку і підтвердити участь у мультитесті та повідомити у якому місті вони перебувають.

«Дуже багато абітурієнтів реєструвалися у містах, де зараз відбуваються бойові дії. Зараз вони переїхали до Львова чи в інші міста. Тому їм треба вказати де саме вони є і де будуть складати цей тест», - пояснює Лариса Середяк.

Вона також пояснила, попри те, що тест єдиний, але оцінки будуть виставлятися за кожен предмет окремо. Тест триватиме 120 хвилин.

Також цього року у вишах прийматимуть сертифікати ЗНО за попередні роки, 2020 та 2021.  

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, покликаючись на свій досвід, зауважила, що не всі з тих 26 тисяч зареєстрованих, підтвердять свій намір складати тест та вступати у виші. Проте досі не відомо хто з внутрішньо переміщених осіб схоче пройти тест у Львівській області. Проте зараз вже готують класи у 13 містах області.

Що стосується вступу на платну форму навчання, то таким абітурієнтам треба буде написати мотиваційне есе та пройти співбесіду. 

Також вона нагадала, що цього року випускні іспити, або як це офіційно називається – державну підсумкову атестацію, - скасовано. І учні шкіл, які не мають наміру вступати до вишів, отримають свої атестати про повну середню освіту незалежно від того, чи вони складатимуть ЗНО, чи ні.   

Читайте також у «Вголосі»: 1 вересня всі школярі та студенти Львівщини повернуться до очного навчання.

ІА "Вголос": НОВИНИ