Понад 218 тисяч осіб, охочих скласти цьогорічний мультитест зі ЗНО, отримали підтвердження від центру оцінювання якості освіти, що їх допущено до тестування. З них 192 тисячі – з України і майже 26 тисяч – з-за кордону.

Про це сьогодні, 7 червня, повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

За його словами, сьогодні останній день, коли можна зголоситися до здачі мультитесту. Всі заявки проходять верифікацію у два етапи: одна завершується сьогодні, інша відбуватиметься з 21 червня до 7 липня.

«Зараз діти вказують де вони хочуть складати тест і коли вони хочуть це зробити. І з 21 червня розпочнуть розсилати запрошення на тестування з інформацією про конкретний пункт тестування», - каже він.

Сергій Бабак зазначив, що кількість охочих складати ЗНО аби стати студентами українських вишів така ж сама, як і у часи до широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Він також зауважив, що понад 30 вищих навчальних закладів перелокувалися з окупованих територій у більш безпечні місця. Але ті виші, чиї корпуси та матеріальна база уціліла, до 1 вересня мають намір повернутися у свої міста. А заклади, приміром, з Маріуполя, працюватимуть там, куди їм вдалося переїхати. 

ЗНО

Окрім того, за його словами, в Україні, нарешті. зрозуміли, що для відбудови країни потрібні робочі руки, то ж цього року увага та кошти уряду будуть скеровані у бік професійно-технічної освіти. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині приміщення для ЗНО готують у 13 населених пунктах.

ІА "Вголос": НОВИНИ