Футбольний клуб «Зоря» вдруге поспіль  став бронзовим призером чемпіонату України з футболу.

Це стало відомо після матчів передостаннього, 25-го туру чемпіонату. В одному з них «Зоря» приймала «Дніпро-1» і перемогла 1-0. Ця перемога дозволила луганському клубу достроково зайняти третє місце. а разом з ним і право представляти Україну у кваліфікації Ліги Європи. Матчі за право виступити у групі ліги Європи відбудуться вже у серпні.

Навіть у випадку, якщо «Зоря» програє у плей-оф за право виступати у Лізі Європи (минулого року «Зоря» автоматично потрапила туди з третього місця в чемпіонаті України, заробивши за виступи у групі 4,7 млн. євро), то перейде у новий груповий турнір УЄФА - Лігу Конференцій. Тут також заплановано шість зустрічей (три вдома і три на виїзді).

Стало також відомо, що єврокубкове місце у кваліфікації до групи Ліги Конференцій вчора, 5 травня, виборов також і ковалівський «Колос». який торік дебютував у єврокубках. Тоді ковалівці у кваліфікації перемогли грецький «Аріс», але у наступному раунді поступилися хорватській «Рієці і не змогли потрапити у групу Ліги Європи. Цього року »Колос« знову опинився у зоні єврокубків. З якого раунду кваліфікації »Колос« буде стартувати у єврокубках, стане відомо після останнього туру чемпіонату, що відбудеться 9 травня. »Колос« прийме київських динамівців, які вже стали чемпіонами. А суперники »Колоса« - »Десна« (гра з »Маріуполем«) та »Ворскла« (гра з »Минаєм") вже не обійдуть разом ковалівців у турнірній таблиці.

Сьогодні, 6 травня, у решти матчів 25 туру чемпіонату України з футболу зустрічаються «Минай» - «Шахтар», «Інгулець» - «Львів», «Рух» - «Олімпік». Найвищі шанси залишити елітний дивізіон українського футболу мають «Минай» (18 очок) та «Олімпік» (21 очко).

Фото з сайту sport.ua

Читайте також...

ІА "Вголос": НОВИНИ