Нещодавно Виконавчий комітет Львівської міськради підвищив ціни на проїзд у громадському транспорті Львова. Втім, через відтермінування повноцінного запуску електронного квитка, підвищення вартості проїзду з 13 січня не відбудеться.

Про це «Вголосу» повідомив керівник Департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

За його словами, підвищення тарифів буде відтерміновано, адже Е-квиток залишається не впровадженим повноцінно.

"Цінові тарифи, які затвердив Виконавчий комітет наберуть чинності вже з моменту переходу на безготівкову оплату. На сьогодні це рішення прийнято. Там вказано, що воно набирає чинності 13 січня, але не швидше, ніж повноцінний перехід на безготівкову оплату проїзду" - каже Олег Забарило

 

Відтак, на першому етапі запровадження е-квитка вартість проїзду у громадському транспорті Львова під час купівлі квитка готівкою у водія залишиться незмінною і становитиме 10 гривень. Згодом разовий проїзд у громадському транспорті Львова за розрахунок готівкою коштуватиме 15 гривень.

Що цьому передувало?

31 грудня, Виконавчий комітет Львівської міськради встановив тарифи на послуги з перевезення пасажирським транспортом на маршрутах загального користування у Львівській міській територіальній громаді. Відповідно до рішення виконкому, затверджено тариф на проїзд пасажирів, вартість абонементів для пасажирів та вартість 1 км транспортної роботи, за яким надалі перевізники отримуватимуть оплату за надані місту транспортні послуги.

За новими тарифами вартість разового електронного квитка на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин повинна залишитись на рівні 10 грн. Відповідно вартість перевезення одного місця багажу – теж 10 грн. Втім, разовий квиток, придбаний у водія, без можливості пересадки, коштуватиме 15 грн.

Штраф за незареєстрований проїзд складатиме 200 грн.

Вартість проїзного абонемента на 30 днів складе 420 грн, на 90 днів – 1200 грн, на 180 днів – 2200 грн та річного – 3650 грн.

 Абонемент для студентів на 30 днів за наявності персоналізованої транспортної картки «Леокарт»  коштуватиме 210 грн, на 180 днів – 1100 грн. Натомість учні користуватимуться громадським транспортом без обмежень.

Люди, які мають право на пільгу матимуть 60 безоплатних поїздок щомісяця.

Е-квиток
Фото:Леокарт

Як їздитимуть пільговики з інших територіальних громад?

Як повідомив Олег Забарило, пільговики з інших громад також матимуть можливість скористатись можливістю безоплатного проїзду в громадському транспорті Львівської МТГ, але також матимуть обмеження в 60 поїздок на місяць. Для цього їм потрібно буде подати документи для оформлення проїзної карти та сплатити вартість електронного носія - 60 гривень.

"Пільговики не з Львівської МТГ аналогічно матимуть можливість здійснювати проїзд на безоплатній основі, але різниця в тому, що їм прийдеться сплатити за картку 60 грн. Ми надаємо їм можливість безоплатного проїзду в межах чинного законодавства. Вони також можуть подати документи в електронному кабінеті мешканця та завчасно прийти й отримати цю карту", - каже Забарило

Читайте також: Електронний квиток у Львові: 10 років в очікуванні «дива»

ІА "Вголос": НОВИНИ