Загарбники намагалися вести штурм в напрямку Мар’їнки і спробували наступати в напрямку на Лозове, але успіху не мали і під натиском ЗСУ відійшли.

Про це повідомляє Генштаб.

На Сіверському напрямку противник утримує в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи військ Західного військового округу.

Проводить інженерне обладнання позицій та встановлення систем відеоспостереження. Із артилерії окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Залізний Міст і Грем’яч на Чернігівщині та Старікове Сумської області, - йдеться у повідомленні. 

На Слобожанському напрямку ворог зосереджує зусилля на недопущенні створення Силами оборони сприятливих умов для відновлення наступу.

На Харківському напрямку ворог задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів 6 населених пунктів. Зокрема, Харкова.

На Слов’янському напрямку противник активних наступальних дій не вів, здійснював вогневе ураження із артилерії різних типів поблизу Богородичного, Долини, Дібрівного, Великої Комишувахи та Рідного.

На Донецькому напрямку ворог зосереджує зусилля в районах Бахмута та Авдіївки.

Окупанти намагаються створити сприятливі умови для встановлення контролю над Соледаром і Бахмутом та відтіснити українські війська від західної околиці міста Донецьк.

На Краматорському та Бахмутському напрямках ворог задіяв танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів неподалік Сіверська, Григорівки, Верхньокам’янського, Бахмута, Зайцевого, Соледара, Яковлівки та Кодеми. Завдав авіаудару біля Вершини, - заявили у Генштабі. 

Наступальними діями окупанти намагалися захопити вигідні рубежі та покращити тактичне положення в районах Бахмута, Зайцевого та Вершини, але успіху не мали і відійшли.

Зазначимо, у війні, яку розв’язала росія проти України, починається нова фаза - і вона може стати надзвичайно активною.

ІА "Вголос": НОВИНИ