101 троянду отримала Яна від свого коханого чоловіка в день виписки з пологового будинку з новонародженим сином. Ось тільки зустріти свою родину він не зміг: чоловік зараз перебуває на війні, а дружина з синами - у Львові.

Про це «Вголосу» повідомили у Третьому територіальному медичному об'єднанні Львова. 

Яна - не львів'янка. Ще на початку лютого вона з родиною щасливо мешкала у рідному Бахмуті. Але російські окупанти вигнали її, вагітну, з маленьким сином на руках з дому.

У березні Яна, разом з рідними, евакуювали з Бахмута українські військові, бо самотужки було їхати вже небезпечно.

Спочатку добралися до Дніпра, а потім вирушили до Львова. Вона мріяла тут побувати з чоловіком навесні. Каже, що її коханий навчався у Львові, то ж обіцяв показати рідним це місто. Але коли жінка таки потрапила сюди, то жодного бажання гуляти вуличками Львова у неї не було.

На шостому місці вагітності Яна звернулася до пологового будинку аби дізнатися що їй знадобиться надалі. За її словами, тут їй допомогли наче рідній: зібрали речі. які потрібно мати з собою у пологовому, і які знадобляться їй та дитині. В згодом допомогли знайти житло, за яке родина не сплачує, а також надали найнеобхідніші речі для дитини: ліжечко, візочок, іграшки та інше. 

Протягом всього цього періоду Яна змогла зустрітися з чоловіком лише раз, ще вагітною, у свій день народження і то на кілька годин. Зараз вона чекає його вдома, з перемогою і вже двома синочками.

Читайте також у «Вголосі»: які пісні співають українські захисники на війні та чим займається вчитель на передовій. 

ІА "Вголос": НОВИНИ