Фронтмен рок-гурту «МЕРІ» Віктор Винник заспівав пісню «Батько наш - Бандера» з нагоди дня народження ідеолога українського націоналізму Степана Бандери.

Віктор Винник привітав провідника ОУН та українців із днем народження Бандери і запевнив, що «все буде Україна».

=AZUGN7zeZfuQg-U7tBG4ASRCrq66Fs8DD-d2-zOuP_H8JepwYPvSioo2gfDgyDgJQ8vONA2nX10xBLxOZgkOMAf0dT2HOT1xLOQpO81NapW_2r18WOHvuob0k-C_KjgGDArHABmM0vReqVHJSF3two69QNABMUxpfQoaucfRM6GJJ2gUnzicNQICph-lICffJKo&tn=%2CO%2CP-R]

Як відомо, «Батько наш - Бандера, Україна - мати!» — українська патріотична пісня, в якій оспівують поширену в повстанських піснях історію про тяжко пораненого в бою вояка УПА, якого оплакує мати.

Нагадаємо, як писав «Вголос», флешмоб «Батько наш - Бандера»  у соціальних мережах запустила група школярок родом зі Львова. У ексклюзивному коментарі для журналістів телеканалу NTA дівчата спростували фейки про себе, та розповіли, що змотивувало їх згадати про старовинну повстанську пісню. 

Зауважимо, флешмоб здобув вірусну популярність. Вже незабаром «Батько наш Бандера» співали по всій Україні. Зокрема, депутати фракції «Європейська солідарність» заспівали «Батько наш Бандера» під куполом Верховної Ради. Згодом до флешмобу приєднались тисячі українців, серед яких - солісти знаменитого львівського хору "Дударик". 

Цікаво, що за популярністю пісня про вождя борців за волю України змогла перегнати російського репера Моргенштерна. Пісні останнього, зміст який піддається критиці через пропаганду девіантної поведінки та поширення російських наративів, залишаються популярними серед української молоді.

ІА "Вголос": НОВИНИ