Пенсійний фонд України масово скорочує пенсії деяким категоріям українців. Зокрема, це стосується військовослужбовців і колишніх співробітників МВС. На початку 2018 року в Україні набрав чинності закон «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

З'ясувалося, що правила застосовуються і до тих пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2018 року.

Видання "Країна« повідомляє, що військовим пенсіонерам скорочують виплати з 83% грошового забезпечення до 70%.

У Великій палаті Верховного суду нещодавно розглядали справу про такі скорочення пенсійних виплат.

На думку юристів, справа не в тому, що це помилка працівників Пенсійного Фонду, а в тому, що вони свідомо зменшують пенсійні виплати.

Адвокат, керуючий компанією однієї з юридичних фірм Михайло Можаєв розповів, що часто звертаються за допомогою колишні працівники МВС, які скаржаться на Пенсійний Фонд, оскільки там роблять все, щоб недорахувати людям пенсію, часто порушуючи законодавство.

За аналогічним принципом в Пенсійному Фонді діють і тоді, коли сплачують збори з різних операцій.

Пенсійний Фонд діє за принципом: більше зібрати коштів і менше їх витратити. Там знають, що порушують закон і кажуть: »Ідіть у суд, за його рішенням заплатимо«. А це додаткові витрати і 3-6 місяців часу.

Він додав, що отримати компенсацію можна тільки звернувшись до суду і вигравши справу. Верховні суди визнають підрозділи Пенсійного Фонду неправими і змушують перераховувати пенсії.

Як писав »Вголос", Сивохо виступив на захист пенсіонерів Донбасу. Мешканцям тимчасово окупованих територій Донбасу необхідно відновити виплати українських пенсій.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ