14 січня, у Галицькому районному суді відбулось засідання, на якому мали розглянути продовження міри запобіжного заходу активакцинатору Остапу Стахіву. Суддя постановив не тримати обвинувачуваного під вартою, утім наклав на нього певні обмеження.

Про це інформує «Вголос» з посиланням на відеотрансляцію засідання з youtube-каналу Остапа Стахіва.

Так, Галицький районний суд прийняв рішення стосовно міри запобіжного заходу Остапу Стахіву. В результаті судового засідання обвинувачуваному було продовжено дію застави, утім накладено на нього деякі обмеження.

Зокрема, Остап Стахів не зможе виїжджати за межі Львова без дозволу слідчого прокурора або судді. 

Також обвинувачуваний зобов'язаний з'являтися на допити.

Нагадаємо, Остапа Стахіва обвинувачують в діях, спрямованих на захоплення держвлади, насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України. 

16 листопада Служба безпеки України вручила підозру Стахіву, згодом йому обрали запобіжний захід.

18 листопада Остапа Стахіва взяли під варту в СІЗО із можливістю внесення застави розміром майже 1 млн гривень. Прихильникам «антивакцинатора» вдалося зібрати необхідну суму.

Галицький суд розглянув та задовольнив клопотання прокуратури та Служби безпеки щодо проведення затриманому судово-психіатричної експертизи. Утім згодом його випустили з психіатричної лікарні, що розташована на вулиці Кульпарківській у Львові.

Як повідомляв «Вголос», Остап Стахів просив Галицький районний суд, аби його справу розглядав інший суддя. За словами антивакцинатора, суддя Юрків Олег, робить це упереджено.

Утім клопотання Стахіва не задовільнили. Як постановив Галицький суд, заявник не подав жодного доказу упередженості судді. Доводи Стахіва, наведені у заяві про відвід, на думку суду, ґрунтуються виключно на припущеннях і його суб'єктивній думці.  

ІА "Вголос": НОВИНИ