Речник ТКГ щодо Донбасу та позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора Цензор.нет Юрія Бутусова можуть убити.

Про це сказано у дописі Арестовича у Facebook.

Арестович вважає, що Бутусов вже «не цілком адекватний», бо «ніхто в здоровому глузді не дозволить собі так розмовляти з президентом країни».

Радник Єрмака впевнений, що він уже не журналіст, а «чорний пропагандист», якого «дуже якісно накачують психологічно», що показала «історія з пострілом», за фактом якого завели кримінальну справу.

«Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як чергового Гонгадзе. Такими темпами йому залишається дуже недовго – рахунок пішов на дні, максимум – тижні», - написав він.

Як вважає Арестович, «його ліквідують – ті, хто його й накачує. І це за планом стане сигналом до початку масових заворушень – зі щирим обуренням громадян».

Все це, як написав він «ідеальне поле гри для Росії. Внутрішні протести – політична криза – атакуй на здоров'я».

«Терміново проситиму надати Юрію Бутусову державну охорону. Його, балбеса, давно час рятувати», - підсумував він.

Арестович зазначив, що він спеціально «озвучив це як можливий сценарій», щоб «режисерам цього дійства» було важче його реалізовувати.

При цьому він заявив, що Бутусов формально «більше не може вважатися журналістом з погляду професійної етики» – і комісія з журналістської етики мала б дати оцінку його діям.

Нагадаємо, на пресмарафоні у п'ятницю, 26 листопада, між журналістом Юрієм Бутусовим і Зеленським виник конфлікт. На думку президента, інформаційні «зливи» Бутусова шкодять державі та у деяких випадках коштують воякам життя.

Згодом, ДБР порушило справу проти Бутусова. У відомстві заявили, що будуть перевіряти законність дій журналіста Юрія Бутусова на відео, яке журналіст виклав на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше, журналіст прокоментував справу проти себе, яку відкрило Державне бюро розслідувань. Журналіст переконаний, що її було відкрито за вказівкою президента Володимира Зеленського.

ІА "Вголос": НОВИНИ