Сьогодні, 13 жовтня, запит на купівлю відповідних службових авто до бюджетної комісії ЛМР подали очільники Галицької та Личаківської районних адміністрацій. Потребу у позашляховиках Mitsubishi Outlander, ціна яких стартує від 23 тис. доларів, чиновники пояснили поганим станом доріг в місті.

Обговорення цього питання відбулось під час засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради. Чиновники ЛМР звернулись до депутатів задля погодження лізингу для придбання легкових автомобілів, службового використання районними адміністраціями. Для потреб районних адміністрацій планують закупити японські позашляховики Mitsubishi Outlander.

Під час обговорення рішення голова Личаківської районної адміністрації Орест Тимчишин заявив наступне. 

«Ми дивилися, щоб це був кросовер середнього класу з повним приводом, щоб ми могли ним нормально по снігах, по теренах, по селах їздити».

Зауважимо, що після закінчення децентралізації фактично до Личаківського району Львова приєднались також села Лисиничі та Підбірці. 

За словами очільника Галицької районної адміністрації Андрія Зозулі, потреба в японських кросоверах зумовлена непростими кліматичними умовами у Львові. 

 «Минулої комісії пропонували на велосипедах їздити, ми не маємо нічого проти в літній період, але як їздити за піскосієм на велосипеді, я собі не уявляю» - говорить чиновник. 

Власне, саме факт необхідності закупівлі позашляховика для потреб Галицької районної адміністрації міста Львова і викликав найбільше питань у присутніх депутатів. Зауважимо, що Галицький район міста Львова охоплює центральну частину міста, забудовану здебільшого історичними кам'яницями.  Проте пояснити, чому для пересування центром Львова необхідний саме дорогий позашляховик, вони не пояснили. 

На це звернула увагу депутатка Львівської міськради від ЄС Тетяна Шевченко. 

«Ну не купимо їм Mitsubishi, а що купимо? »Daewoo Nexia«?», - звернулася до присутніх депутатка від «Самопомочі» Вікторія Довжик.


Детальніше про пояснення чиновників щодо необхідності коштовної закупівлі автівок в борг можна подивитись на відео засідання комісії (з 08.45). 

Зауважимо, що в підсумку голови адміністрацій таки домоглись свого. 

Нагадаємо, раніше «Вголос» писав про те, що у Львові висадили фруктовий сад на пам'ять про загиблих захисників України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ