Польська поліція заявила, що у четвер ввечері білоруські військові намагалися силою «проштовхати» через кордон Польщі групу мігрантів чисельністю близько 35 осіб.

Про це повідомляє Європейська правда.

«Вчора (четвер) близько 20.00 в районі Кушніци білоруське військо з застосуванням сили намагалося проштовхати на польську сторону близько 35 осіб, здебільшого це були жінки і діти. Білоруські військові штовхали цих людей в огорожу, зроблену з колючого дроту, спробі перетину кордону завадили співробітники поліції, прикордонної служби й солдати» - сказав речник Підляської поліції Томаш Крупа.

Він додав, що наразі в цьому місці перебуває група мігрантів з близько 200 осіб, за якою стежать білоруські військові.

Також Крупа повідомив про велику групу мігрантів біля населеного пункту Половце – спроб перетнути кордон вони не чинять.

А ми нагадаємо, що зараз на польському кордоні спостерігається доволі напружена ситуація. Мігранти зламали паркан і розбили наметовий табір. Заявляють, що вони також нападали на польських офіцерів прикордонної служби, поліції та солдатів.

Також відомо, що диктатор Олександр Лукашенко попросив російську владу приєднати стратегічну авіацію до чергування на кордоні Білорусі з ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ