У середу, 28 липня, ворожі війська Російської Федерації продовжили порушувати «режим тиші» на Донбасі.

Від початку поточної доби ворог шість разів знехтував домовленостями та напав на українські позиції. Про це інформує штаб ООС на сторінці в соціальних мережах.

Обстріли відбулися неподалік Зайцевого, Широкиного, Водяного, Пісків та Новотошківського. Бойовики гатили з мінометів 82-го і 120-го калібру, стрілецького озброєння, станкових та протитанкових гранатометів.

Також на межі Донеччини та Луганщини військовослужбовці Збройних сил України зафіксували проліт безпілотника окупантів типу «Орлан-10». Ворожа техніка перетнула лінію розмежування.

Унаслідок нападу українські захисники залишилися неушкодженими. Наша держава звернулась до представників ОБСЄ та повідомила про нові напади бойовиків.

У зоні ООС виконують роботу і представники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Сьогодні сапери ДСНС обстежили 11 гектарів території та знищили 148 вибухонебезпечних предметів.

Як писав «Вголос», на Донеччині з'явився бігборд з посланням власникам російських паспортів.

Напередодні Катажина Пелчиньска-Наленч, екс-посол в Москві та радниця лідера однієї з провідних польських партій «Рух Польща 2050», припустила, що в майбутньому Польща має змиритися з анексію Криму росіянами. 

ІА "Вголос": НОВИНИ