Реконструкція вул. С. Бандери триває. Основні роботи зараз зосереджені на перехрестях з вул. Антоновича і вул. Героїв УПА, а із 14 жовтня підрядна організація ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» розпочала роботи на перехресті з вул. Городоцькою. На час робіт громадський транспорт курсує за зміненими маршрутами. Роботи планують проводити цілодобово, а для мешканців прилеглих будинків буде передбачена грошова компенсація.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

«Ремонт вул. С. Бандери триває. Роботи тривають згідно з графіком. З 14 жовтня розпочали ремонтні роботи на перехресті з вул. Городоцькою. Тут проводять роботи з облаштування трамвайної інфраструктури. На час робіт перекрито для руху транспорту перехрестя з вул. Городоцькою на ділянці від вул. Тобілевича до пл. Кропивницького. Це досить складне перехрестя, адже необхідно з’єднати трамвайні колії і облаштувати всю трамвайну інфраструктуру та поз’єднувати всі комунікації. Орієнтуємося, що роботи триватимуть місяць часу», - розповів Микола Власюк, директор ЛКП «Львівавтодор»

Раніше ми повідомляли, що внаслідок перекриття ділянки в перший день було суттєво ускладнене сполучення з південною та західною частиною міста.

Фото: Вголос

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, для пришвидшення виконання ремонтних робіт на перехресті вул. С. Бандери – вул. Городоцька, їх проводитимуть цілодобово.

«Це рішення ми прийняли на комісії ТЕБ і НС. Важливо, щоб це перехрестя якнайшвидше запрацювало. Напевно, у багатьох є питання щодо компенсаторного механізму. Часто питають, чому дороги не ремонтують вночі? Все тому, що вночі люди відпочивають, і коли шум, то телефонують у поліцію. Однак, на цьому перехресті ми хочемо напрацювати тестову модель проведення ремонту вночі. Районна адміністрація і профільний департамент мають дослідити, скільки мешканців матимуть залежність від цього шуму, і ми будемо компенсувати незручність «живими» грошима. Яка це буде сума – будемо визначати. Думаю, за тиждень часу все буде зрозуміло», - каже Садовий

За його словами, від сьогодні і до повного завершення ремонту роботи на цьому перехресті припинятись не будуть. 24 години на добу триватиме ремонт, адже затримки – це великі втрати. Також він додає, що буде грошова компенсація і, можливо, місту вдасться вийти на формат, який зможуть застосовувати на інших дорогах, які ремонтуються. Втім, на його думку, без поваги до людей і домовленостей це неможливо.

Фото: Вголос

Фото: ЛМР

На час робіт транспорт об’їжджатиме закриту ділянку в напрямку до центру міста по вул. Тобілевича - вул. Федьковича, а в напрямку до Залізничного вокзалу - по вул. Короткій.Як відомо, впродовж місяця паркування на вул. Тобілевича – вул. Федьковича - пл. Кропивницького – вул. Короткій буде заборонено. Дотримання правил дорожнього руху контролюватимуть інспектори з паркування та патрульна поліція. Також тут цілодобово працюватиме евакуатор.

Нагадаємо, довгоочікувана реконструкція вулиці Бандери розпочалась минулого року. Вартість капітального ремонту складає 209,5 млн грн без врахування розробки проєктної документації. За умовами тендеру, роботи мали б бути виконанні до 30 червня 2021-го року.

Андрій Садовий обіцяв 6 грудня 2019-го року, що ремонт вулиці буде завершений до кінця 2020-го року. Втім, безпосередньо реконструкція вулиці розпочалася лише 28 вересня 2020-го року, щодо закінчення робіт, то спочатку Андрій Садовий вже назвав - кінець серпня поточного року, а потім переніс “дедлайн” на кінець року. 

Читайте також: На перехресті Городоцької з площею Кропивницького відбулась нарада щодо покращення об'їзду: що змінилось?

ІА "Вголос": НОВИНИ