Винищувачі належать до Східного військового округу РФ.

Про це повідомляє Міноборони РФ, пише УП.

"Екіпажі багатоцільових винищувачів Су-35 Східного військового округу, що залучаються до перевірки сил реагування Союзної держави, продовжують перебазування на білоруські аеродроми, — сказано у повідомленні.

У повідомленні вказується, що після прибуття на аеродроми Білорусі екіпажі «заступлять на бойове чергування протиповітряної оборони в рамках перевірки питань функціонування єдиної системи ППО Союзної держави».

Тим часом сьогодні, 26 січня, у львівському аеропорті приземлився військово-транспортний літак Північноатлантичного Альянсу. Наразі точна ідентифікація борту не відома, та за попередніми даними, літак належить до Королівських військово-повітряних сил Великобританії.

Нагадаємо, раніше «Вголос» повідомляв, що Росія направляє до Білорусі два дивізіони зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф» – вони будуть задіяні у «спільних навчаннях» на початку лютого.

Крім того, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відправить на кордон з Україною «цілий контингент білоруської армії», бо нібито «українці почали стягувати туди війська».

ІА "Вголос": НОВИНИ