Міністр оборони України Олексій Резніков у понеділок, 14 лютого, провів телефонну розмову з міністром оборони Республіки Білорусь Віктором Хреніним.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

“Бесіда відбулась заради відновлення атмосфери діалогу, зниження градусу публічних проявів та забезпечення безпеки у регіоні. Очільники оборонних відомств обговорили питання реалізації заходів щодо підвищення довіри й транспарентності під час проведення військових навчань поблизу державного кордону. А також щодо виключення можливих інцидентів та взаємного інформування про виникнення позаштатних ситуацій”, — йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужби, Резніков поінформував білоруського міністра про хід командно-штабних навчань “Заметіль — 2022”, підкресливши їх оборонний характер.

“З метою зміцнення взаємної довіри домовлено про візит аташе з питань оборони Республіки Білорусь в Україні на заходи навчань “Заметіль — 2022”, а також про візит аташе з питань оборони України у Республіці Білорусь на заходи білорусько-російських навчань “Союзна рішучість — 2022”, — сказано в повідомленні.

Міністри, як повідомляється, також домовились про продовження контактів “з метою розвитку відносин в оборонній сфери в дусі добросусідства”.

“Вдячний моєму колезі Віктору Хреніну за відверту розмову. Я неодноразово підкреслював, що стосунки між українським і білоруським народами є особливими. Наші почуття є дуже теплими. Будь-які загрози чи провокації з боку України стосовно Білорусі виключені, це просто неможливо", - додав Резніков.

Хренін запевнив нашого міністра, що загроза для України з боку Білорусі — відсутня.

"Віктор Геннадійович так само запевнив мене у відсутності ризиків і загроз для України з території Республіки Білорусь. Ми обговорили речі, які зараз на порядку денному і визначили алгоритм подальшої взаємодії. Сприймаю це як позитивний сигнал і перший крок до плідної співпраці”, — підсумував Резніков.

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що відмова України від вступу в НАТО була б «кроком до стабілізації ситуації».

Також, зважаючи на загрозу вторгнення російських військ на територію нашої країни, Великобританія збільшить Україні військову та економічну допомогу.

ІА "Вголос": НОВИНИ