У Державному бюро розслідувань вивчили матеріали з відеокамер від Полтави до Києва, які фіксували пересування машини народного депутата України Олександра Трухіна у день ДТП.

Слідчі Бюро виявили, що на усіх камерах від Полтави до Борисполя за кермом Audi A8 перебувала особа в одязі червоного кольору, повідомляє пресслужба ДБР.

Зокрема, це зафіксувала й остання, на той час робоча камера, розташована у центрі міста Бориспіль. До слова, пишуть, що на ділянці, де трапилась аварія, камери були демонтовані.

«Було призначено низку експертиз, які б установили особу водія у момент ДТП. Наразі завершено чотири експертизи, остання – п’ята – триває. Після її завершення можна буде остаточно дати відповідь щодо особи водія», - повідомляють в ДБР.

Нагадаємо, 23 серпня 2021 року нардеп від «Слуги народу» Олександр Трухін сів за кермо напідпитку та влаштував аварію. Згодом він намагався дати хабар працівникам поліції, щоб уникнути відповідальності. У мережі лише нещодавно оприлюднили ексклюзивні кадри з місця події.

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали 6 людей, серед яких двоє дітей, голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Після розголосу Трухіна виключили зі «Слуги народу» за скандальну аварію. Проти нього також відкриють кримінальне провадження, однак не за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

На аварію відреагував і колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він відзначив мужність поліцейського відмовитися від хабаря у розмірі 150 тисяч доларів, який Трухін пропонував йому за те, щоб «зам'яти» справу.

Після публікації відео з місця аварії соцмережі вибухнули мемами з депутатом Трухіним. Користувачів розвеселила фраза Олександра «давай я тихенько в ліс піду».

Через дві доби, чинний глава МВС Денис Монастирський відреагував на скандальну ДТП з нардепом Олександром Трухіним.

Згодом, журналісти УП передали до НАБУ відеозапис з нагрудної камери поліцейського, який тоді прибув на місце ДТП з Трухіним.

ІА "Вголос": НОВИНИ