Президент США Джо Байден припустив введення санкцій особисто проти російського президента Володимира Путіна у випадку вторгнення російських військ в Україну.

Про можливі санкції американський президент заявив під час спілкування з журналістами у Вашингтоні, пише BBC.

Байден відповів «так», коли один із журналістів запитав його, чи роздумує він над тим, щоб застосовувати санкції конкретно проти Путіна, якщо той все ж таки вирішить піти на вторгнення в Україну.

Досі жодні санкції з боку Заходу не поширювались особисто проти російського президента. Його прессекретар Дмитро Пєсков раніше говорив, що це було б рівносильно розриву відносин.

Заяви Байдена з'явились після того, як інші західні лідери ще раз попередили, що Росія заплатить велику ціну за вторгнення в Україну.

Додамо, що у США в підвищену бойову готовність приведені 8,5 тисяч військових, яких у будь-який момент можуть перекинути в Європу.

За словами голови Пентагона Джон Кірбі, це станеться, щойно надійде запит з боку НАТО, чи, як висловився Кірбі, «у разі низки інших ситуацій».

Ідею мобілізації висунув міністр оборони США Ллойд Остін. Рішення про перекидання військ має схвалити Джо Байден. Якщо до цього дійде, всі 8,5 тисяч військових опиняться у Європі протягом п'яти днів, кажуть у Вашингтоні. Раніше на перекидання військ відводилось 10 днів.

Зазначимо також, що НАТО розширює свою присутність у Болгарії, Румунії та Прибалтиці. У ці країни направили військові кораблі та винищувачі.

Прессекретар президент Росії Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі занепокоєні тим, як США нагнітають напругу. Він сказав, що у Москві ретельно слідкують за ситуацією та мобілізацією американських військових та можливим перекидання їх у Європу. Москва все ще чекає письмових відповідей від НАТО та США на російські безпекові вимоги.

ІА "Вголос": НОВИНИ