Українська розвідка виявила, що евакуйовані мешканці Донецької та Луганської областей не отримали обіцяного в Росії, тому повертаються додому

Про це в ефірі телеканалу «1 + 1» заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Те, що нібито масово вивозять громадян України з ОРДЛО до Російської Федерації, – це зараз теж фарс, декілька тисяч вони показово вивезли. Наша розвідка має точну інформацію, що люди повертаються самостійно додому, їх там ніхто не годує, не розселяє. Це чисто постановка для Мосфільму чи хто у них там займається кіношками», – заявив український міністр.

Нагадаємо, що 18-го лютого ватажки так званих «ДНР» і «ЛНР» оголосили евакуацію жінок і дітей до Росії під надуманим приводом начебто агресії з боку України.

Згодом з’ясувалося, що сотні евакуйованих мешканців ОРДО всю ніч провели у холодних автобусах у Ростовській області й інших регіонах Російської Федерації, де їх просто не чекали і не мали, де прийняти.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков наголосив на тому, що командування російських окупаційних військ розміщує артилерію та бронетехніку серед житлових будинків на Донбасі та звідти обстрілює наші мирні населені пункти.

Мешканці Донбасу, яких евакуювали в Росію, скаржаться на умови перебування та ставлення представників російської влади до них.

ІА "Вголос": НОВИНИ