Блогерська вечірка під назвою «Голодна туса», яка відбулася 27 листопада, в день вшанування пам’яті жертв Голодомору у будинку вчених у Львові обурила багатьох львів’ян. І не львів’ян також.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові блогери влаштували гучну вечірку в день пам’яті жертв Голодомору.

Напис «блогерська голодна туса», яку додав у своєму інстаграмі ведучий свята Володимир Остапчук, викликала особливо велику хвилю нерозуміння серед українців. 

Сьогодні, декілька годин тому, винуватець «свята» чернівецький блогер Олександр Заліско опублікував на своїй сторінці в Instagram сторіс, у якому просить вибачення перед тими, кого він образив.

«Прошу вибачення в тих людей, чиї почуття я зачепив. Але тільки в цих людей. Це не стосується людей, які прийшли на шум», - написав він.

Зауважимо, депутат ЛМР Любомир Мельничук дивується не лише самому факту проведення “туси” в скорботний день, а й тому, що приміщення Будинку вчених здали в оренду під таке “дійство”.

Він закликав провести службове розслідування факту надання в оренду приміщення Будинку вчених для такої вечірки. 

«Львівська обласна організація профспілок працівників освіти й науки України (саме вони є власниками Будинку Вчених) - провести службове розслідування, щодо факту надання в оренду для вечірки приміщення в день вшанування пам’яті жертв голодоморів і покарати винних», – написав голова Львівської міської організації ВО «Свобода» 

Згодом, як повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко, за порушення карантинних вимог комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську дільність Будинку вчених Львівської обласної організації профспілки працівників освіти й науки України.

ІА "Вголос": НОВИНИ