Якщо люди і далі будуть вести дискусію про необхідність вакцинації, запрошую їх на 10 хвилин волонтером у ковідний стаціонар. Від побаченого у них швидко розвіються сумніви щодо важливості щеплення.

Про це в ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив головний лікар 8-ої міської клінічної лікарні Львова Василь Трунквальтер.

Головний лікар 8-ї лікарні Львова зазначив, що наразі у медзакладі перебуває 240 пацієнтів з коронавірусом. У реанімаційному відділенні – 13 пацієнтів і усі вони підключені до апаратів ШВЛ. Серед хворих, зі слів медика, лише 10% вакцинованих, а у реанімації немає жодного пацієнта, який мав би хоча б одну дозу щеплення від COVID-19.

Разом тим він додав: якщо ситуація з коронавірусом за 10 днів не покращиться, в медичній системі країни буде колапс.

«Враховуючи ту статистику, яка є зараз, треба 10 днів. Але питання не в тому, скільки днів залишилося. Питання в тому, що якщо наші громадяни не стануть свідомішими, то нам не вистачить ні 100 додаткових місць, ні 500, ні 1000! Якщо люди і далі будуть вести дискусію про вакцинацію, чи можна її робити, чи не можна, то я запрошую до себе на 10 хвилин волонтером. Просто, щоб подивилися, що відбувається у стаціонарі, який працює з «ковідними» пацієнтами», – наголосив Василь Трунквальтер.

Після побаченого, продовжив він, у тих людей, які виступають проти вакцинації, або купують сертифікати, розвіються будь-які сумніви щодо необхідності отримання щеплення проти коронавірусної інфекції. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", з 18 жовтня у Львові посилено карантинні обмеження. В місті заборонені масові заходи, а для доступи для більшості сервісів відкритий лише за умови наявності сертифікату про вакцинацію або ж ПЛР-тесту (ресторани та кафе, кінотеатри та галереї, готелі та хостели, спортзали та салони краси).


Водночас за даними редакції у львівських продуктових крамницях, а також у магазинах, які торгують товарами першої необхідності, та аптеках не вимагатимуть від покупців ковід-сертифікатів, негативних ПЛР-тестів чи інших документів.

Зауважимо, що Львівщина перебуває в «червоній» карантинній зоні, внаслідок чого на території області ввели додаткові обмеження. Проте у самому Львові наразі не йде мова про запровадження повного локдауну. Понад те, для проїзду у львівських маршрутках не вимагається наявності сертифікату про щеплення чи ПЛР-тесту. 

Додамо, що з огляду на спалах COVID-19 у Львові Рада церков міста закликала вірян по можливості утриматись від відвідування храмів на час гострої фази пандемії. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ