Пік захворюваності на COVID-19 в Україні йде на спад. Уперше за три місяці з лікарень виписали більше ковідних пацієнтів, ніж госпіталізували.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на брифінг керівника МОЗ Віктора Ляшка.

Як заявляє МОЗ Віктор Ляшко, тенденція захворюваності на COVID-19 поступово зменшується. Така стабілізація сприяє розвантаженню медичної системи та є першим позитивним сигналом для подолання недуги. Однак наголошує на тому, що рівень інфікованих досі перебуває на високому рівні.

"Проте, це ще не повна перемога над вірусом. Кількість випадків захворювання та рівні госпіталізації перебувають на досить великих значеннях. Тому потрібно продовжувати нарощувати темпи вакцинації та дотримуватися карантинних обмежень", - заявив він.

Нагадаємо, що МОЗ повідомив про 10 802 випадки захворювання та 442 випадки про смерть за минулу добу. Серед них 537 на Львівщині, пише «Вголос».

Нагадаємо, як писав "Вголос", з 18 жовтня у Львові посилено карантинні обмеження. В місті заборонені масові заходи, а для доступи для більшості сервісів відкритий лише за умови наявності сертифікату про вакцинацію або ж ПЛР-тесту (ресторани та кафе, кінотеатри та галереї, готелі та хостели, спортзали та салони краси).

Водночас за даними редакції у львівських продуктових крамницях, а також у магазинах, які торгують товарами першої необхідності, та аптеках не вимагатимуть від покупців ковід-сертифікатів, негативних ПЛР-тестів чи інших документів.

Зауважимо, що Львівщина перебуває в «червоній» карантинній зоні, внаслідок чого на території області ввели додаткові обмеження. Проте у самому Львові наразі не йде мова про запровадження повного локдауну. Понад те, для проїзду у львівських маршрутках не вимагається наявності сертифікату про щеплення чи ПЛР-тесту. 

Додамо, що з огляду на спалах COVID-19 у Львові Рада церков міста закликала вірян по можливості утриматись від відвідування храмів на час гострої фази пандемії. 




ІА "Вголос": НОВИНИ