Президент РФ Володимир Путін на підсумковій пресконференції 23 грудня заявив, що офіційний Київ готує «третю» військову операцію на Донбасі.

Про це повідомляє Суспільне.

Він також зазначив, що в Україні «витісняють» росіян з «історичних територій», маючи на увазі Донбас, а він особисто начебто просив Петра Порошенка не проводити військові операції на Донбасі, але той його не послухав.

За словами Путіна, українська влада двічі спробувала «за допомогою сили» вирішити питання на Донбасі

«Їх умовляли цього не робити, я особисто вмовляв Порошенка, тільки не військова операція. Той: да, да, і почав...Результат — оточення, втрати й Мінські угоди», - сказав Путін.

Він також додав, що, складається враження, що зараз Київ, начебто, готує нову військову операцію на Донбасі.

«Нам кажуть »війна, війна, війна«. Складається враження, що може (Київ - ред.) готує третю військову операцію на Донбасі й нас попереджають: не втручайтесь. А якщо втрутитеся і будете захищати — ось такі нові санкції будуть запроваджені. І готовляться може бути до цього», — зазначив російський президент.

Нагадаємо, як писав «Вголос», російські ЗМІ пишуть про пошуки найманців для «бойових відряджень» на Донбас. При цьому їм не пояснюють завдання і хто керуватиме процесом.

Також, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застерігає Україну від нібито військової конфронтації. За його словами, Москва може забезпечити військову відповідь на «провокації».

ІА "Вголос": НОВИНИ