Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застерігає Україну від нібито військової конфронтації. За його словами, Москва може забезпечити військову відповідь на «провокації».

Про це повідомляє російське видання «РИА Новости».

«Ми застерігаємо гарячі голови, такі є, і в Україні їх повно, є і на Заході деякі політичні діячі, які намагаються подібного роду агресивні настрої підживлювати в Україні... У нас є всі необхідні можливості, щоб забезпечити належну, в тому числі військово-технічну відповідь на будь-які провокації, які можуть навколо нас розгортатися», - зазначив Лавров.

Він підкреслив, що Росія не хоче війни.

«Ми не хочемо війни, Путін ще про це раз сказав: нам конфлікти не потрібні, ми сподіваємося, що нікому іншому конфлікти теж не представляються бажаним шляхом дій. Ми будемо жорстко забезпечувати свою безпеку тими засобами, які вважатимемо за потрібне», - додав Лавров.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що американські приватні військові компанії нібито готують провокацію на Донбасі. Зокрема, для цього нібито доставили хімзброю на Схід.

Згодом, помічниця держсекретаря США Карен Донфрід заявила, що Вашингтон готовий надати Україні ще більше військової техніки. Особливо з урахуванням загрози вторгнення Російської Федерації.

Додамо, що Міністерство закордонних справ України категорично відкидає інсинуації Росії про нібито хімічні речовини, інструкторів американських приватних військових компаній та обстріли житлових кварталів на сході України.

Також, Сполучені Штати вважають, що двосторонні переговори з Росією щодо масового нарощування військ уздовж українського кордону можуть початися на початку року.

ІА "Вголос": НОВИНИ