Звернення, в якому колектив провідної дитячої лікарні Заходу України просить висловити недовіру та звільнити з посади директорку установи Лесю Бурду з'явилось сьогодні, 20 грудня.

Зауважимо, що львівський ОХМАТДИТ є комунальним некомерційним підприємством Львівської обласної ради. Відтак, саме до голови облради Ірини Гримак та лідерів всіх фракцій обласного парламенту і скерували своє звернення працівники лікарні.

Про це редакції «Вголос» стало відомо з власних джерел серед колективу ОХМАТДИТу. 


Як йдеться в тексті звернення, пані Леся Бурда, яка відома як хірург з багаторічним стажем, й далі більшу частину часу присвячує лікарській роботі. Водночас через те, що адміністративно-управлінська діяльність лікарні абсолютно не налагоджена, цьогоріч ОХМАТДИт зіштовхнувся з низкою проблем.

Зокрема, через затримки заробітної плати та проблеми з фінансуванням почались масові звільнення, особливо серед молодшого та середнього лікарського персоналу. Разом з тим на комунікацію з колективом за свідченням самих працівників вона не йде, а попри проблеми з заробітними платами в штат лікарні приймають все нових й нових працівників за незрозумілими критеріями. 

Понад те, як стверджують працівники лікарні, тендерні процедури щодо закупівель на потреби ОХМАТДИТу відбуваються у непрозорий спосіб, і наслідками стали зокрема чисельні скарги батьків на неякісне харчування маленьких пацієнтів. 

Додамо, що "Вголос" вже писав про тендерні махінації в ОХМАТДИТі, в наслідок яких бюджет втратив понад 6 млн грн. 

Зауважимо, що зараз в лікарні проходить фінансовий аудит, який здійснює управління майном спільної власності ЛОР. А завтра, 21 грудня, на сесії Львівської обласної ради Леся Бурда мала б звітувати перед депутатами стосовно ситуації в лікарні, Це питання стоїть другим ц порядку денному сесії облради.

Проте, як стало відомо редакції «Вголос» з власних джерел, директора ОХМАТДИТу раптово написала заяву на лікарняний. Відтак, можемо припустити, що завтра її пояснень щодо ситуації в лікарні депутати не почують.  

Детальніше про ситуацію в провідній дитячій лікарні Заходу України читайте у матеріалі "Вголос". 

ІА "Вголос": НОВИНИ