Неподалік Львова, на землях села Боянка, ТзОВ «Компанія «Екоіндастріс» хоче збудувати сміттєспалювальний завод.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив мешканець Великих Мостів, начальник відділу освіти, культури та туризму Великомостівської міської ради Михайло Уляк.

За його словами, ТзОВ «Компанія »Екоіндастріс" вже робила спроби побудувати сміттєспалювальний завод в Боянці. Але отримала негативний висновок від Міністерства екології з оцінки впливу на довкілля. І оце зараз повторно подала документи в міністерство та хоче отримати позитивний висновок.

Він також зауважив, що перечитав звіт, який оприлюднено на сайті міської ради та Міністерства екології, й помітив, що підприємство не врахувало всіх пропозицій від мешканців громади. До прикладу, тут не вказано звідкіля і якого саме роду сміття звозитимуть на майбутній завод для спалювання. Активіст побоюється, що сюди возитимуть радіоактивне сміття. 

Михайло Уляк вважає, що краще такий завод побудувати у Великому Дорошеві Куликівської територіальної громади, де проживає сам директор підприємства, або у Львові.

«Проте Львівська міська рада та Куликівська територіальна громада відмовились від будівництва цього заводу і не хочуть «великих інвестицій» у свої громади, які обіцяє сам директор підприємства», - написав мешканець Великих Мостів.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові вже п’ять років не можуть збудувати сміттєпереробний завод.

Нещодавно з посади керівника ЛКП «Зелений Львів» звільнився Святослав Євтушенко. Цю посаду обійняв лобіст будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій Тарас Калужний.

ІА "Вголос": НОВИНИ