Новий директор ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний працював у польській компанії Control Process S.A, з якою підписано контракт на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.

Сьогодні колективу ЛКП «Зелене місто» представили нового керівника. Ним став Тарас Калужний.

За даними з відкритих джерел, новий керівник закінчив у 2013 році навчання у Львівській комерційній академії. І з 2014 до 2016 року працював на різних посадах, як от менеджер з маркетингу та підготовки тендерних пропозицій та  спеціаліст з розвитку бізнесу у польській компанії Control Process S.A/.  

Нагадаємо, як повідомляв “Вголос», місяць тому, під час засідання сесії Львівської міськради, Андрій Садовий ошелешив усіх повідомленням, що саме ця фірма будуватиме сміттєпереробний завод у Львові.

Також Тарас Калужний має у своєму доробку співпрацю з  ТОВ «Інститут проєктування КОМФОРТБУД». Саме тут він очолював відділ розвитку бізнесу та продажів у 2017-2018 роках, коли Львівська міська рада уклала з «Комфортбудом» договір на проєктування сміттєпереробного заводу на Пластовій, поблизу очисних споруд «Львівводоканалу». Очікувалося, що після укладення договору 27 березня 2018 року ТОВ «Інститут проєктування «Комфортбуд» через 45 днів виготовить техніко-економічне обґрунтування щодо будівництва заводу, а через 75 днів – і сам проєкт. Також протягом цього часу повинна була бути проведена державна експертиза у Кабінеті Міністрів та звіт про оцінку впливу на довкілля. З цим документом можна ознайомитися тут. Проте всі наміри «Комфортбуду» часів Тараса Калужного так і залишилися на папері.

Також Тарас Калужний керував місцевим проєкт Lviv Solid Waste Project та представником компанії-консультанта «Гідротера», в чиї обов’язки входить нагляд за будівництвом сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій та за рекультивацією полігону у Грибовичах. За цю роботу «Гідротера» отримає 600 тисяч євро коштів ЄБРР.

Цікаво, що минулого тижня, 28 липня, під час засідання постійної депутатської комісії Львівської міської ради депутати відмовили виділити додаткові кошти на сміттєпереробний завод тоді ще чинному керівникові «Зеленого міста» Святославові Євтушенкові. Натомість запрагли отримати детальний фінансовий звіт роботи  ЛКП. А вже наступного дня Святослав Євтушенко написав заяву на звільнення з посади за власним бажанням.  

А тим часом, як повідомляв «Вголос», Львів сплачує за резервацію коштів для будівництва сміттєпереробного заводу та цього року почав виплачувати тіло кредиту ЄБРР. Але жодного заводу ще не споруджує.

ІА "Вголос": НОВИНИ