Реанімацію для ковідних пацієнтів клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова збільшать до ста ліжок.

Про це сьогодні, 4 листопада, повідомив медичний директор лікарні Юліан Голик.

За його словами, зараз у реанімації для хворих на ковід є 50 ліжок. І всі вони зайняті.

При цьому, жоден із пацієнтів, які перебувають у ковідній реанімації, не є вакцинованим.

«Сьогодні ми ще один поверх лікарні віддамо під ковідну реанімацію», - каже він.

Юліан Голик зазначив, що в лікарні вже є ліжка, матраци, тумбочки, штативи. Ще набирають штат реаніматологів та медсестер. Бракує тільки апаратів штучного дихання.

«З 105 апаратів штучного дихання 67 зайнято в інших реанімація. Ще десять є вільних. І для ковідних реанімацій потрібно ще хоча б 24 апарати», - пояснює він.

Лікар також зізнався, що вчора, під час сортування пацієнтів, яких привезли «швидкі», четверо із них померло, ще стільки ж терміново перевели в реанімацію. І за сьогоднішню ніч від ковіду померло 17 осіб.

Всього у лікарні, за його словами, є сім  реанімацій з 145 ліжками.

У загальній реанімації є 50 ліжок, у ковідній – також 50, у кардіореанімації – сім ліжок, для інфарктних хворих – 10 ліжок, неврологічній – 10 ліжок, трансплантологічній – 10 та судинній – шість.

Зважаючи на ситуацію, депутати Львівської міської ради погодили виділити лікарні швидкої допомоги 5 млн 200 тис гривень для закупівлі в лізинг 24 апаратів штучного дихання. Щоправда, це – тільки перший внесок.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», вчора від ковіду на Львівщині померло 34 особи. Водночас батьки школярів вимагають від мерії відновити очне навчання у школах

ІА "Вголос": НОВИНИ