Взимку печериці дорогі, а консервовані магазинні – ще дорожчі, тож час зробити запас цих смачних грибочків. Мариновані печериці можна подати як самостійну закуску, а також можна готувати з них овочеві та м’ясні салати, додавати до святкових рулетів та гарнірів.

Інгредієнти:

Для маринаду:

  • 1, 1 л води;
  • 50г солі;
  • 100г цукру;
  • 100г оцту
  • По бажанню можна додати 50 мл олії + часник. До речі, смак печериць з олією є іншим. Отож, можна робити консервацію наполовину і порівняти, що більше до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку, печерички треба помити, почистити.
  2. Далі ставимо їх відварювати, на середньому вогні. Мають кипіти 5 хв. У воду щоб не потемніли додати на кінчику ножа лимонної кислоти.
  3. Як прокипіли, зливаємо на друшляк, промиваємо водою.
  4. Готуємо маринад: всі інгредієнти змішуємо і ставимо, щоб закипіло.
  5. Опускаємо туди наші печерички партіям. В маринаді вони мають лиш закипіти і одразу накладаємо в стерильні банки в яких вже є:
    • лавровий лист;
    • перець горошком;
    • перець духм'яний;
    • гвоздика;
    • гірчиця в  зернах
     
  6. Заливаємо гриби маринадом, закриваємо стерилізованими кришками і – в тепло до вистигання.

З цієї маси печериць виходить 7 банок по 0,5 л.

Сьогодні ціна грибочків на ринку – 55 гривень за кілограм. Отож за невеликі гроші, отримуєте чудову закуску для святкового столу.

Готуйте також за рецептами ІА «Вголос»:

Кращі рецепти: осінній салат-фаворит

Традиційні галицькі рецепти: відбивні «Пташине молоко»

Традиційні галицькі рецепти: скумбрія під сирно-шпинатною шубкою

 

ІА "Вголос": НОВИНИ