Взимку печериці дорогі, а консервовані магазинні – ще дорожчі, тож час зробити запас цих смачних грибочків. Мариновані печериці можна подати як самостійну закуску, а також можна готувати з них овочеві та м’ясні салати, додавати до святкових рулетів та гарнірів.
Інгредієнти:
- 4 кг печериць
Для маринаду:
- 1, 1 л води;
- 50г солі;
- 100г цукру;
- 100г оцту
- По бажанню можна додати 50 мл олії + часник. До речі, смак печериць з олією є іншим. Отож, можна робити консервацію наполовину і порівняти, що більше до смаку.
Спосіб приготування:
- Для початку, печерички треба помити, почистити.
- Далі ставимо їх відварювати, на середньому вогні. Мають кипіти 5 хв. У воду щоб не потемніли додати на кінчику ножа лимонної кислоти.
- Як прокипіли, зливаємо на друшляк, промиваємо водою.
- Готуємо маринад: всі інгредієнти змішуємо і ставимо, щоб закипіло.
-
Опускаємо туди наші печерички партіям. В маринаді вони мають лиш закипіти і одразу накладаємо в стерильні банки в яких вже є:
- лавровий лист;
- перець горошком;
- перець духм'яний;
- гвоздика;
- гірчиця в зернах
-
Заливаємо гриби маринадом, закриваємо стерилізованими кришками і – в тепло до вистигання.
З цієї маси печериць виходить 7 банок по 0,5 л.
Сьогодні ціна грибочків на ринку – 55 гривень за кілограм. Отож за невеликі гроші, отримуєте чудову закуску для святкового столу.
Готуйте також за рецептами ІА «Вголос»:
Кращі рецепти: осінній салат-фаворит
Традиційні галицькі рецепти: відбивні «Пташине молоко»
Традиційні галицькі рецепти: скумбрія під сирно-шпинатною шубкою
ІА "Вголос": НОВИНИ