Цей салат один з фаворитів господинь в сезон баклажанів. Вишуканості додає смачна заправка з гірчицею, лимоном, медом і часником.
Інгредієнти:
- Баклажани- 2шт;
- Помідор- 3-4шт;
- Перець болгарский- 2шт;
- Сир моцарелла- 100г;
- Листовий салат (кілька штук).
Для заправки:
- Часник – 3-4 зубчики;
- Мед – 1ч.л .;
- Сік лимона – 0.5шт;
- Гірчиця французька - 1ст.л .;
- Олія - 50мл;
- Сіль, перець чорний мелений (за смаком).
Спосіб приготування:
- Нарізаємо кружальцями баклажани товщиною не більше ніж 0.5 см, солимо і залишаємо на 20-30 хвилин, потім промиваємо від солі, обсушуємо серветкою, обвалюємо в борошні та обсмажуємо на олії.
- Для заправки змішуємо мед, сік лимона, гірчицю, олію, пропускаємо часник через прес, солимо і перчимо до смаку.
- Половиною заправки поливаємо теплі баклажани.
- Невеликими скибочками нарізаємо перець і помідори. Моцареллу - кубиками. Додаємо другу частину заправки і перемішуємо.
- На блюдо викладаємо листя салату, на них баклажани разом із заправкою, зверху суміш з перцю, помідор і моцарелли.
Готуйте також:
Традиційні галицькі рецепти: відбивні «Пташине молоко»
Традиційні галицькі рецепти: подвійні котлетки з сюрпризом
Традиційні галицькі рецепти: скумбрія під сирно-шпинатною шубкою
ІА "Вголос": НОВИНИ