Цей салат один з фаворитів господинь в сезон баклажанів. Вишуканості додає смачна заправка з гірчицею, лимоном, медом і часником.

Інгредієнти:

Для заправки:

  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Мед – 1ч.л .;
  • Сік лимона – 0.5шт;
  • Гірчиця французька  - 1ст.л .;
  •  Олія - 50мл;
  • Сіль, перець чорний мелений (за смаком).

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо кружальцями баклажани товщиною не більше ніж 0.5 см, солимо і залишаємо на 20-30 хвилин, потім промиваємо від солі, обсушуємо серветкою, обвалюємо в борошні та обсмажуємо на олії.
  2. Для заправки змішуємо мед, сік лимона, гірчицю, олію, пропускаємо часник через прес, солимо і перчимо до смаку.
  3. Половиною заправки поливаємо теплі баклажани.
  4. Невеликими скибочками нарізаємо перець і помідори. Моцареллу - кубиками. Додаємо другу частину заправки і перемішуємо.
  5. На блюдо викладаємо листя салату, на них баклажани разом із заправкою, зверху суміш з перцю, помідор і моцарелли.

 

Готуйте також:

Традиційні галицькі рецепти: відбивні «Пташине молоко»

Традиційні галицькі рецепти: подвійні котлетки з сюрпризом

Традиційні галицькі рецепти: скумбрія під сирно-шпинатною шубкою

ІА "Вголос": НОВИНИ