Львову бракує плану дій для швидкої ідентифікації та виявлення транспортних засобів, що створюють сильний шум у місті. А також – штрафів за перевищення рівня шуму та окремих майданчиків якомога далі від житла, де любителі швидких перегонів на авто та мотоциклах можуть гасати у своє задоволення.

Петиція про обмеження шуму транспортних засобів у межах міста нещодавно з’явилася на сайті електронних петицій Львівської міської ради.

Її автори вважають, що у Львові надто багато автомобілів та мотоциклів, які створюють шум у місті через свої системи двигунів, звукові системи або вихлопні труби. А також водіїв, які навмисно розганяються та їздять з непомірною швидкістю.

«Шумове навантаження дуже заважає мешканцям Львова, особливо у вечірній та нічний час, та абсолютно суперечить європейським практикам та стандартам благоустрою міста», - говориться у петиції.

Тому автори петиції вимагають від міської влади розробити комплексний план дій аби швидко виявляти порушників тиші у Львові. Для прикладу, до відеокамер спостереження можна під'єднати автоматичні шумометри. А також збільшити кількість патрулів поліції у місцях, звідки надходить найбільше скарг від мешканців на порушників тиші.

Можна також створити реєстр злісних порушників, нещадно їх штрафувати. Причому кожен наступний штраф має бути більшим за попередній. А якщо порушник не виправиться, то конфісковувати транспортний засіб.

Звісно, на думку авторів петиції, найкраще на рівні місцевої влади створити заборону щодо нічних перегонів у місті на автомобілях та мотоциклах в межах житлової забудови.  Або, хоча б, створити спеціальні зони для перегонів у віддаленій від житлових зон частині міста.  

Якщо ця петиція набере 500 голосів, то її розглянуть під час роботи сесії Львівської міської ради. 

Нагадаємо, як писав «Вголос», у Львові діє громадська організація «Мотодопомога», яка виїжджає на ДТП, в яких постраждали мотоциклісти. 

ІА "Вголос": НОВИНИ