У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги з допомогою робота-хірурга Da Vinci 14-річній дівчинці видалили кисту селезінки довжиною в 10 см.

Про це повідомляють на сторінці медустанови в соціальній мережі Facebook.

Батьки дівчинки звернулись зі скаргами дитини на сильний біль у лівому підребер'ї. Три роки обстежень та консультацій у десятках лікарень допомогли встановити діагноз - киста в ділянці воріт селезінки.

Новоутвір розташовувався дуже близько біля основних судин селезінки і був  ризик видалення органу разом із кистою. Зважаючи на вік та захворювання пацієнтки  медики прийняли рішення оперувати за допомогою роботизованої системи Da Vinci.

Саме малоінвазивні хірургічні технології робота допомогли успішно видалити кисту, зберігши селезінку неушкодженою. Дівчинка вже вдома і тепер зможе нарешті повернутись до занять з фізкультури,  не обмежуючи себе в рухах, як і її однолітки.

Нагадаємо, Клінічна Лікарня швидкої допомоги Львова увійшла в трійку медзакладів України за кількістю проведених трансплантацій. Цього тижня там відкрили нову гібридну операційну, яка стала десяткою операційною такого типу у всій Україні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ