Високі дерева у Львові стоять необрізаними, тому що місто немає вишки понад 30 метрів.

Про це під час засідання депутатської комісії з екології, природокористування та  енергозбереження Львівської міської ради повідомила начальник управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Олександра Сладкова.

За її словами,  вишки висотою у 27 та 32 метри є у пожежників та у однієї приватної фірми.

«Управління з надзвичайних ситуацій ні за що в житті не погоджується надати нам свої вишки. А у приватної фірми ми орендуємо її за 900 гривень за годину. І це без врахування, що людині треба за роботу платити», - каже вона.

Така вишка, за її словами, коштує 5 мільйонів 700 тисяч гривень.

Зараз ЛКП «Зелений Львів» має дві вишки  висотою 17 метрів, які працюють цілий рік. Тобто, потреба у таких роботах є високою. Особливо зараз, коли до Львова приєдналися інші громади.

Також чиновники мерії зауважили, що 70 відсотків відключення електрики щодня, через які потерпають мешканці, відбувається саме через необрізані дерева. Щоправда, де є електричні лінії, вищі за 17 метрів, ніхто не уточнив.

Натомість члени депутатської комісії фінансів та планування бюджету готові тільки оголосити тендер на закупівлю послуги з обрізки дерев. А ось чи насправді потрібна така висока вишка і чи вона не бездіяльно стоятиме, депутати не впевнені.  Тому, наразі, коштів не виділено.

Але депутати готові повернутися до цього питання, якщо чиновники нададуть інформацію що ЛКП «Зелений Львів» зможе не тільки якісно використовувати вишку, але й заробляти на ній.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», під час літньої бурі у Львові під уламками дерев у Стрийському парку загинула молода пара. Під час тієї ж бурі у місті повалило старі дерева. 

ІА "Вголос": НОВИНИ